Het creëren van waardevolle content is voor veel bedrijven een hele succesvolle marketingstrategie. Het is een mooie manier om jouw expertise te laten zien en om een voorproefje te geven van wat jij je klanten te bieden hebt. Maar om echt succes te behalen met content zul je regelmatig nieuwe content moeten creëren. Bovendien is het handig als je die content via meerdere kanalen verspreidt. Op die manier heb je de grootste kans dat jouw boodschap de doelgroep bereikt. Het creëren van content kost echter wel veel tijd, en is het niet altijd makkelijk om nieuwe onderwerpen te bedenken. Onze tip: doe een 1, 2, 3-tje. De perfecte manier om jouw content op meerdere manieren te verspreiden, zonder dat het je heel veel extra werk kost. 

Video

We beginnen met een video, op YouTube bijvoorbeeld. Een slim kanaal om je content op te delen, want na Google is dit in Nederland de grootste zoekmachine. Je kunt je video natuurlijk ook op kanalen als Facebook, LinkedIn en Instagram delen. Ook daar maakt video een snelle opmars. Mensen kijken graag video’s en zo’n 45% besteed hier dagelijks een uur of meer aan. Bovendien is het een succesvolle marketingstrategie: 83% van de bedrijven die video inzetten geeft aan een goede ROI te behalen. Mensen zien het gezicht achter het verhaal én je kunt je verhaal versterken met (bewegend) beeld.

Wat kun je zoal in je video laten zien? Enkele voorbeelden: Houd eens een interview met een expert, neem een how-to video op of laat zien wat er achter de schermen gebeurt. Een andere optie is om vragen van je doelgroep te beantwoorden. Dat kan met Facebook live ook heel goed real time. Je kunt mensen via de chat vragen laten stellen en direct antwoord geven. Een mooie manier om een connectie te maken met je doelgroep en tegelijkertijd een unieke video op te nemen.

Podcast

Podcasts worden steeds populairder onder het grote publiek, ook in Nederland. Echt doorgebroken zijn ze hier nog niet, maar juist daarom is het een mooi medium om mee te testen. De concurrentie is nog niet zo groot, maar het aantal podcastluisteraars stijgt gestaag. En weet je wat het mooie is? Als je regelmatig video’s opneemt is het helemaal niet moeilijk om ook een podcast te beginnen. Koppel de audio los van de video en voilà: je hebt ook een podcastaflevering! Je zult dan bij het maken van de video wel rekening moeten houden met de opzet. Het beeld kan het verhaal versterken, maar het verhaal moet ook zonder beeld duidelijk zijn. Denk van te voren dus goed na over de insteek van je video’s. Het kan trouwens ook andersom. Je podcastafleveringen kun je als video op YouTube posten om het bereik ervan te vergroten.

Blog

Oké, we hebben nu een video en een podcastaflevering. Als laatste kunnen we de podcast/video omzetten naar een blog. Dat is vrij simpel, het enige wat je hoeft te doen is de audio uit te schrijven. Je doelgroep is misschien niet altijd in de gelegenheid om een video te bekijken of een podcast te luisteren, Bijvoorbeeld omdat ze op hun werk niet zomaar geluid af kunnen spelen. Dan is het fijn als ze jouw verhaal gewoon kunnen lezen. Bovendien kun je een blog optimaliseren voor de zoekmachines, waardoor jouw verhaal nóg meer mensen kan bereiken! Ook hierbij is het belangrijk dat je goed nadenkt over de opzet. Niet elke podcast of video zal zich lenen om te worden uitgeschreven als blog.

We hebben nu drie vormen van content, die we op verschillende kanalen kunnen delen. Natuurlijk heb je wel wat werk aan elke contentvorm, maar het meeste hoef je slechts één keer te doen. Denk aan het bedenken van een concept, het voorbereidend onderzoek, het houden van interviews en het opnemen van de video/audio. Daarna is het alleen een kwestie van uitwerken en dat scheelt je veel tijd!

Zoek je een sparringspartner om je contentstrategie naar een hoger niveau te tillen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!